De speurtrainingen zitten vol.
Ik neem op dit moment geen nieuwe klanten aan.

Bij praktijkspeuren werk je samen met je hond een spoor uit van A naar B op zoek naar een vermist persoon (de spoorloper) en/of voorwerpen van de vermiste.

Praktijkspeuren kan met een hond van alle leeftijden, soorten en maten (en alle blauwe variaties in staarten natuurlijk!). Er is één voorwaarde: de hond moet een neus hebben!

De super krachtige hondenneus ruikt het spoor van de menselijke geur (en nog veel meer, maar daar komen we wel over te spreken) en jij leest en interpreteert de signalen die de hond laat zien en leert rekening te houden met de wind en de omgeving tijdens het speuren. Zo bereiken jullie samen het eindpunt van het spoor. Meestal doen we dit in een bos/park, maar ook urban speuren in industriegebied is leuk en uitdagend.

De lessen praktijkspeuren zijn op recreatief niveau. Plezier staat voorop maar we werken tegelijkertijd wel serieus! De hond moet niet alleen volle kracht vooruit op zoek naar de vermiste. Hij moet leren netjes en beheerst het spoor uit te lopen zodat hij ook de eventuele verloren voorwerpen even 'aan kan wijzen'.

Natuurlijk pakken we het speuren stap voor stap op. De hond, maar ook jij moet leren wat er van jullie verwacht wordt. De hond moet leren het voortouw te nemen en zelfstandig keuzes te maken, terwijl jij hem ondersteund in zijn werk.

We starten met de techniek. Van een eenvoudig recht kort spoor naar een route over verschillende ondergronden met allerlei afleidingen. De hond leert voorwerpen op het spoor te verwijzen, bochten te volgen en andere geuren te laten voor wat ze zijn, terwijl jij leert je hond te lezen en rekening te houden met allerlei andere invloeden zodat jullie samen een superspeurteam worden. 

 

In de buitenlucht samen aan de slag. Hoe fijn is dat! Het (leren) speuren zorgt voor een sterkere relatie tussen jou en je hond. De onzekere hond krijgt meer zekerheid doordat hij zelf keuzes leert maken en de hond met energie kan door geconcentreerd werken met zijn neus enorm veel energie kwijt zonder in al te hoge opwinding te raken.

Speuren is intensief voor een hond. Voor de meeste honden is vooral in het begin een sessie van 30 tot 40 min. meer dan genoeg. Met meer ervaring (en daardoor langere sporen) is uiteindelijk een les van 1 uur meer geschikt. Ben je benieuwd naar het praktijkspeuren, maar weet je nog niet zeker of het iets is voor jullie dan ben je welkom voor een intro-les. Wil je alvast wat meer, boek dan een intro-pakket van 3 lessen. 

 

Locatie:

Praktijkspeuren doen we in het Westerpark te Zoetermeer, en incidenteel op het bedrijven terrein van de Binckhorst Den Haag.

Een voorstel voor een andere locatie is mogelijk mits passend in afstand en planning. 

Bekijk de prijslijst voor alle mogelijkheden! 

 

Rating: 4.5 sterren
6 stemmen

KvK: 86612220

contact:

info@deblauwestaart.nl

06 81367929

instagram: deblauwestaart